Aardappel-kroketjes

Ingrediënten (hapje of bijgerecht voor 4 personen)

  • 450 gram aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 takjes platte peterselie (fijngehakt)
  • 3 steeltjes bieslook (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 2 eieren (1 ei gesplitst)
  • 125 gram paneermeel
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen in 15-20 minuten zachtjes gaar
  • Pureer de aardappelen tot een fijne puree, roer hier 1 eierdooier, de kaas, bieslook en de peterselie doorheen. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  • Laat de puree twee uur afgedekt afkoelen in de koelkast en rol hierna 16 rolletjes hiervan
  • Klop het eiwit met het tweede ei los in een kommetje & strooi op een bord de paneermeel uit
  • Rol de kroketjes eerst door het paneermeel, daarna door het losgeklopt ei en daarna nog een keer door het paneermeel.
  • Verhit een laagje van 2cm olie met de knoflook in een koekenpan. Bak de kroketjes 3 – 4 minuten goudbruin in de koekenpan.
  • Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer lekker warm. Eetze!