Ingrediënten (hapje of bijgerecht voor 4 personen)
450 gram aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
3 takjes platte peterselie (fijngehakt)
3 steeltjes bieslook (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
2 eieren (1 ei gesplitst)
125 gram paneermeel
Zwarte peper
Zeezout
Olijfolie
Zo maak je het
Kook de aardappelen in 15-20 minuten zachtjes gaar
Pureer de aardappelen tot een fijne puree, roer hier 1 eierdooier, de kaas, bieslook en de peterselie doorheen. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
Laat de puree twee uur afgedekt afkoelen in de koelkast en rol hierna 16 rolletjes hiervan
Klop het eiwit met het tweede ei los in een kommetje & strooi op een bord de paneermeel uit
Rol de kroketjes eerst door het paneermeel, daarna door het losgeklopt ei en daarna nog een keer door het paneermeel.
Verhit een laagje van 2cm olie met de knoflook in een koekenpan. Bak de kroketjes 3 – 4 minuten goudbruin in de koekenpan.
Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer lekker warm. Eetze!