Frisse courgette-soep met kerrie

Ingrediënten (voor vier kommen soep):

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stuks bosui
  • 750 gram courgette
  • 1 eetlepel olie
  • halve theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel kerrie
  • 300ml groente-bouillon
  • 75 ml kokosmelk
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

  • Snij de bosui door midden bij het witte gedeelte. Snij het witte gedeelte fijn.
  • Snij de knoflook fijn.
  • Verwarm olie in de pan en gooi de knoflook en bosui erbij, bak deze even goed aan.
  • Snij de courgette in stukken en voeg deze, samen met de kerrie en de kurkuma toe aan de pan.
  • Snij het groene gedeelte van de bosui in reepjes. Hou een deel achter als garnering. Voeg de rest toe aan de pan.
  • Voeg de groente-bouillon toe en laat koken voor 15 minuten.
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer.
  • Schep de soep in de kommen. Roer daarna de kokosmelk erdoorheen.
  • Strooi de overgebleven bosui over de kommen als garnering.
  • Eetsmakelijk!