Frisse courgette-soep met kerrie
Ingrediënten (voor vier kommen soep):
- 3 teentjes knoflook
- 3 stuks bosui
- 750 gram courgette
- 1 eetlepel olie
- halve theelepel kurkuma
- 1 eetlepel kerrie
- 300ml groente-bouillon
- 75 ml kokosmelk
- Zout en peper
Hoe maak je het?
- Snij de bosui door midden bij het witte gedeelte. Snij het witte gedeelte fijn.
- Snij de knoflook fijn.
- Verwarm olie in de pan en gooi de knoflook en bosui erbij, bak deze even goed aan.
- Snij de courgette in stukken en voeg deze, samen met de kerrie en de kurkuma toe aan de pan.
- Snij het groene gedeelte van de bosui in reepjes. Hou een deel achter als garnering. Voeg de rest toe aan de pan.
- Voeg de groente-bouillon toe en laat koken voor 15 minuten.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer.
- Schep de soep in de kommen. Roer daarna de kokosmelk erdoorheen.
- Strooi de overgebleven bosui over de kommen als garnering.
- Eetsmakelijk!