Ovenschotel met broccoli en aardappels

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 900 gram broccoliroosjes ( je kan ook een mengsel maken met bloemkool roosjes)
  • 500 gram aardappels
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram bieslook
  • olie
  • zout en peper

Zo maak je het

  • Vet de ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de aardappels en snij daarna in schijfjes. Kook deze 10 minuten.
  • Kook de broccoliroosjes 5 minuten.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten de broccoli toe en bak mee.
  • Doe de crème fraîche, eieren, melk, bieslook, zout en peper in een kom en roer dit goed door elkaar.
  • Doe de broccoli in de ovenschaal en meng dit goed door het ei-mengsel.
  • Leg hierboven op de aardappelschijfjes. Strooi de kaas er als laatste overheen.
  • Bak de ovenschotel in 20-25 goudbruin.