Ovenschotel met broccoli en aardappels
Ingrediënten (voor vier personen)
- 900 gram broccoliroosjes ( je kan ook een mengsel maken met bloemkool roosjes)
- 500 gram aardappels
- 4 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 150 gram geraspte kaas
- 6 eetlepels melk
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 10 gram bieslook
- olie
- zout en peper
Zo maak je het
- Vet de ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de aardappels en snij daarna in schijfjes. Kook deze 10 minuten.
- Kook de broccoliroosjes 5 minuten.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten de broccoli toe en bak mee.
- Doe de crème fraîche, eieren, melk, bieslook, zout en peper in een kom en roer dit goed door elkaar.
- Doe de broccoli in de ovenschaal en meng dit goed door het ei-mengsel.
- Leg hierboven op de aardappelschijfjes. Strooi de kaas er als laatste overheen.
- Bak de ovenschotel in 20-25 goudbruin.