Pittig aardappel spinazie pannetje met kokosroom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram aardappels (ongeschild)
  • 400 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 1 ui (in dunne ringen)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, fijngesneden)
  • 1cm gember (geraspt)
  • 2 tl garam masala
  • 4 el kokosroom
  • zeezout
  • zwarte peper
  • chilipoeder of pikant paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • klontje (room)boter

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Kook deze 10-12minuten totdat ze gaar zijn.
  • Verhit ondertussen de olie samen met het klontje boter in een hapjespa. Snij de ui in dunne ringen en fruit de ui op laag vuur totdat de ui zacht is.
  • Voeg nu de gesneden knoflook, gember, rode peper en garam masala toe en bak een paar minuten mee.
  • Pak de plakken aardappel erbij en voeg deze toe aan het specerijen mengsel in de hapjespan en bak deze lekker aan. Voeg zo nodig nog een klontje boter toe voor wat extra bakgemak.
  • Was de spinazie en snij in grove repen. Zodra de aardappelen mooi aangebakken zijn voeg je de spinazie beetje bij beetje toe, zodat deze er mooi doorheen slinkt. Schep zodra de spinazie geslonken is de kokosroom erdoorheen. Voeg zeezout en peper naar smaak toe.
  • Pocheer ondertussen de 4 eieren, waarna je deze per bord bovenop het spinazie aardappel schept. Strooi naar smaak nog een beetje chilipoeder of pikant paprikapoeder over het gerecht en dan … aan tafel!