Risotto met andijvie en chorizo
Ingrediënten voor 4 personen
1 bouillonblokje
300 gram risottorijst
100 gram chorizo
250 gram gesneden andijvie
6 zongedroogde tomaten
75 gram Parmezaanse kaas
Zo maak je het
- Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje hieraan toe.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan/hapjespan en bak hierin de risotto kort aan. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, zodra het vocht is opgenomen voeg je nieuw vocht toe.
- Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en andijvie fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo circa drie minuten.
- Voeg de chorizo, zongedroogde tomaten en de andijvie aan de rijst toe en roer het geheel goed door.
- Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de risotto. Goed roeren totdat alle kaas gesmolten is.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de borden.