Vega herfststoof
Heerlijke herfststoof met onder andere pompoen en knolselderij.
Ingrediënten (voor vier personen):
- 500 gram pompoen
- 300 gram knolselderij
- 300 gram oranje of gekleurde peen
- 3 stuks bosui of 1 gewone ui
- 1 theelepel verse tijm (geritst van het takje)
- 600 gram aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel gerookte paprika
- peper/zout naar smaak
- olie
Zo maak je het:
- Snij de (bos)ui en de knoflook fijn
- Snij de pompoen (met schil), knolselderij en peen in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe sneller je kan eten)
- Neem een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Als deze mooi glazig zijn voeg je de blokjes pompoen, wortel en knolselderij toe. Bak deze een paar minuten mee.
- Giet dan de bouillon eroverheen en breng aan de kook.
- Na 5 minuten voeg je de tomatenblokjes, tijm, kaneel, cayennepeper, gerookte paprika, zout en peper toe.
- Zet het vuur laag en laat het mooi pruttelen. Roer af en toe door.
- Schil de aardappels en kook deze tot ze gaar zijn.
- Check af en toe of je groentes gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van je groentes kun je ongeveer na 20-30 minuten eten.
- Serveer de aardappels los bij de stoof.