Vega herfststoof

Heerlijke herfststoof met onder andere pompoen en knolselderij.

Ingrediënten (voor vier personen):

  • 500 gram pompoen
  • 300 gram knolselderij
  • 300 gram oranje of gekleurde peen
  • 3 stuks bosui of 1 gewone ui
  • 1 theelepel verse tijm (geritst van het takje)
  • 600 gram aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • peper/zout naar smaak
  • olie

Zo maak je het:

  • Snij de (bos)ui en de knoflook fijn
  • Snij de pompoen (met schil), knolselderij en peen in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe sneller je kan eten)
  • Neem een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Als deze mooi glazig zijn voeg je de blokjes pompoen, wortel en knolselderij toe. Bak deze een paar minuten mee.
  • Giet dan de bouillon eroverheen en breng aan de kook.
  • Na 5 minuten voeg je de tomatenblokjes, tijm, kaneel, cayennepeper, gerookte paprika, zout en peper toe.
  • Zet het vuur laag en laat het mooi pruttelen. Roer af en toe door.
  • Schil de aardappels en kook deze tot ze gaar zijn.
  • Check af en toe of je groentes gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van je groentes kun je ongeveer na 20-30 minuten eten.
  • Serveer de aardappels los bij de stoof.